Kuchnia śląska - Remigiusz Rączka
Drodzy nasi goście!
3 sierpnia w niedzielę zapraszamy na rodzinne obiady. Przygotujemy dla Was potrawy i dania z kuchni śląskiej.
Zjecie pyszną roladę wołową z kluskami śląskimi i modrą kapustą, żur z kiełbasą...
Gościem specjalnym będzie Remigiusz Rączka, który przygotuje dla was kilka śląskich rarytasów.
Popołudnie z muzyką na żywo.
Zabierzcie rodzinę, znajomych, dzieci swoje i sąsiadów - poświętujmy razem! Do zobaczenia!
Chcesz zorganizować uroczystość na Folwarku? Dlaczego nie! Zadzwoń 666 827 302
Domek Pizzy:
- Podpłomyki
- Pizza
- Steki
- Burgery
- Kiełbasa pieczona
Kuchnia:
- roladki wołowe
- kurczak pieczony
- gęś pieczona
- kaczka pieczona
- pstrąg wędzony
- pstrąg smażony na maśle
- łosoś pieczony
- pstrąg i dorada z pieca
- prosiak z rożna
- szynka pieczona z kością
- żeberka
- golonka
- schabowy z kością
- szaszłyk z tandyra
- udka z kurczaka
- rosół dowmowy z makaronem
Dodatki:
- Ziemniaczki pieczone
- Kluski żelazne
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Kapusta zasmażana
- Surówka wiosenna
- Surówka z kiszonej kapusty
Słodki domek:
- Desery lodowe
- Lody
- Ciasta, ciasteczka
- Kawa