Dzień Żebra
Drodzy Goście!
W niedzielę 8 maja zapraszamy na Dzień Żebra w Folwarku Kamyk.
Zaserwujemy dla Was żeberka w różnej postaci. Będzie pieczone żebro z metra, żeberka z pieca, żeberka na kapuście, żebro XXL...
W najbliższy weekend 7 i 8 maja w Folwarku Kamyk będzie nagrywany program "Przystanek SlowFood". Zachęcamy do licznego udziału, bo przecież Folwark jest dla Was i Wasz!
Magazyn o niezwykłych ludziach, ocalających tradycyjne produkty i potrawy, którzy poznali prawdziwy smak życia, gdy zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. To także opowieść o niezwykłych zakątkach regionalnej Polski, do których warto dotrzeć, by poznać piękną, (po)wolną Polskę i prawdziwy smak życia. Gospodarz programu – znawca zdrowego żywienia i prezes Stowarzyszenia Slow Food Polska – Jacek Szklarek, zabiera widzów w podróż po niezwykłych zakątkach Polski, odwiedzając lokalne uprawy i poznając miłośników zdrowego jedzenia.
Folwark Kamyk niewątpliwie jest takim miejscem na mapie Polski, więc zachęcamy do wspólnego udziału w nagraniu. Gospodarze programu chcą pokazać widzom jak tutaj się świetnie
bawimy. Jak pośród zieleni, w otoczeniu dobrego jedzenia, zwierząt i fajnej architekturze spotykacie się ze znajomymi, przyjeżdżacie kilkadziesiąt kilometrów aby spędzić tutaj swój wolny czas.
Od 12:00 czekamy z niedzielnym obiadem, popołudnie umili nam zespół muzyczny.
W sobotę grillujemy od 14.00- domek podpłomyk serwować będzie pizzę, burgery, steki...
Zabierzcie rodzinę, znajomych, dzieci swoje i sąsiadów - poświętujmy razem! Do zobaczenia!
Chcesz zorganizować uroczystość na Folwarku? Dlaczego nie! Zadzwoń 666 827 302
Domek Pizzy:
- Pizza Margarita
- Pizza z Szynką
- Pizza Caprese
- Pizza Diavola
- Pizza Salame
- Pizza Parma
- Pizza Truflowa z borowikami
- Pizza z boczkiem
- Steki
- Burgery
- Piwo Folwarkowe
- Napoje Dobry Materiał
Kuchnia:
- żeberka pieczone z metra
- żebro XXL
- żebro wołowe
- gęś pieczona
- kaczka pieczona
- pstrąg wędzony
- pstrąg smażony na maśle
- łosoś pieczony
- pstrąg i dorada z pieca
- prosiak z rożna
- szynka pieczona z kością
- golonka
- schabowy z kością
- szaszłyk z tandyra
- udka z kurczaka
- rosół dowmowy z makaronem
Dodatki:
- Ziemniaczki pieczone
- Kluski żelazne
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Kapusta zasmażana
- Surówka wiosenna
- Surówka z kiszonej kapusty
Słodki domek:
- Desery lodowe
- Lody
- Ciasta, ciasteczka
- Kawa